KOLOFON

Dobrodošli!

 

Spletne strani, ki so pred vami, smo pripravili na Uradu RS za varstvo potrošnikov, posebej za spletno objavo ali pa so nastale kot del upravnih procesov urada, širše državne uprave in institucij Evropske unije s področja varstva potrošnikov.

 

S spoštovanjem!

 

Glavni in odgovorni urednik: Ivan Krsnik

 

TEHNIČNA PRIPOROČILA ZA UPORABO

 

Spletno mesto je optimizirano za spletna brskalnika MS Internet Explorer in Mozilla Firefox. Na ostalih spletnih brskalnikih pa naj bi se spletne strani prikazovale le z manjšimi oblikovnimi ali funkcijskimi odstopanji.

 

Strani so prilagojene za prikaz na zaslonih ločljivosti 1024x768 točk ali več.

 

Za ogled nekaterih objavljenih vsebin oziroma dokumentov potrebujete enega od naslednjih brezplačnih programov:

  

Izvedba

Tehnološko izvedbo je zagotovil Direktorat za e-upravo in upravne procese Ministrstva za javno upravo v sodelovanju s podjetjem Agenda d.o.o. iz Maribora.

 

 

PRAVNO OBVESTILO

Pravica uporabe in avtorske pravice

Vse informacije, vsebovane na teh straneh, če ni izrecno drugače določeno, so informacije javnega značaja in niso avtorskopravno varovana. Vsebine se lahko reproducirajo v nekomercialne namene, pri čemer se morajo ohraniti morebitna opozorila o avtorskih ali drugih pravicah. Na vsaki reprodukciji mora biti kot vir navedeno Urad RS za varstvo potrošnikov.

 

Prevzemanje odgovornosti

Cilj Urada je, da so informacije na spletnih straneh pravočasne in točne. Če boste odkrili morebitne napake vas prosimo, da o tem obvestite odgovornega urednika. Vsi uporabniki vso objavljeno vsebino uporabljajo na lastno odgovornost. Niti odgovorni urednik niti katera koli druga pravna ali fizična oseba, ki je sodelovala pri nastanku in izdelavi teh spletnih strani, zato ne odgovarja za nobeno škodo, ki bi izhajala iz dostopa do vsebin, uporabe ali nemožnosti uporabe informacij na teh spletnih straneh ali za kakršne koli napake ali pomanjkljivosti v njihovi vsebini.

 

Varovanje osebnih podatkov

Urad RS za varstvo potrošnikov avtomatsko zbira le neosebne podatke o uporabi spletnega mesta: katere strani so največkrat obiskane, koliko obiskovalcev dnevno obišče te strani, koliko časa obiskovalci ostanejo na neki strani.

 

Google Analytics

To spletno mesto uporablja storitev »Google Analytics«, ki jo omogoča Google, Inc in je namenjeno spremljanju in analiziranju obiska spletnega mesta. Storitev uporablja piškotke, ki služijo kot pomoč pri analizi uporabe strani. Ti podatki, ki jih »piškotek« izda o vaši uporabi strani (vključno z IP naslovom) bo poslan in shranjen pri Googlu na strežnikih v Združenih Državah Amerike. Google bo te podatke uporabil za namen ocenjevanja uporabe spletne strani, zbral poročila o dejavnosti za operaterje spletnih strani in nudil druge storitve v povezavi z dejavnostjo na strani in uporabo le-te. Prav tako lahko Google te podatke pošlje tretjim osebam, kjer tako narekuje zakon, ali kjer tretje osebe v imenu Googla podatke obdelajo. Google vašega naslova IP ne bo povezal z katerimi koli drugimi podatki, ki jih Google poseduje. Uporabo piškotkov lahko zavrnete tako, da izberete ustrezne nastavitve v vašem brskalniku, toda opozarjamo vas, da v tem primeru morda ne boste mogli uporabiti vseh funkcionalnosti tega spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta ste privolili v obdelavo podatkov o vas s strani Googla na način in namen, kot je opisan zgoraj. Več informacij si oglejte na predstavitveni strani Google Analytics.

 

E-novice

Urad RS za varstvo potrošnikov se zavezuje, da bo vse osebne podatke, pridobljene preko obrazcev za prijavo na prejemanje e-novic, obdeloval v okviru Zakona o varstvu osebnih podatkov in izključno za namene, za katere jih bodo posredovali uporabniki spletnega mesta. Podatki o vaši elektronski pošti se shranjujejo, dokler se od storitve obveščanja po e-pošti ne odjavite. Od prejemanja e-novic se lahko odjavite kadarkoli, in sicer tako, da v prejetem elektronskem sporočilu kliknete na označeno povezavo. Z  izpolnitvijo obrazca za prijavo na e-novice soglašate, da na vaš naslov elektronske pošte uporabljamo za namene obveščanja o novostih.